Geen meisjesdroom en toch ultiem genieten!

Jil’s Weddings & Events bestaat 4 jaar …

En dit is m’n vierde blog geloof ik. Oke, dat kan inderdaad beter.

Qua kennis en ervaring weet ik wat ik te bieden heb op het gebied van planning/organisatie en styling. Maar schrijven….

Niet echt. Of net echt…
Over de meeste social posts doe ik ook veel te lang. En dit is, hopelijk, de vierde blog die ook daadwerkelijk online komt. Ik heb er meer geschreven hoor, sommigen zelfs opgeslagen. Die wachten nu ergens in de Cloud. Waarop weet ik overigens niet. Vaak gedacht over het uitbesteden van het ‘schrijven’. Het schrijven van m’n social posts en m’n blogs maar dat voelt dan weer ‘niet echt’ en dus ga ik voor ‘net echt’.

Nobele commercie.
Vier jaar Jil’s Weddings & Events dus. Dat ging mieters snel ondanks de 2 Corona jaren waar ik als newborn ondernemer al vrij snel mee te dealen had. Het was een snelle leerschool laten we maar zeggen. Flexibileit, oplossingsgericht denken en werken, overtuigen, doorzetten en gracieus vallen en weer opstaan. Maar natuurlijk nog zo veel meer want het is een enorm avontuur waar ik veel plezier aan beleef. Weddingplanner zijn was geen meisjesdroom. Ondernemen wel! Ik heb alleen een bloedhekel aan m’n administratie op orde houden (sorry Joke…) maar verder ben ik helemaal in m’n element. Persoonlijk contact, maatwerk, ontzorgen en natuurlijk ook het commercieel denken. Ja, dat ook. We kunnen online natuurlijk heel nobel doen maar uiteindelijk moeten we allemaal onze stijgende rekeningen gewoon betalen. Dat is in Willemsoord niet anders.

Verwachtingen overtreffen is altijd m’n doel en dat kan alleen als je ook interesse toont in je opdrachtgever. (Note: ik verzorg niet alleen bruiloften maar ook andere evenementen. Vandaar de …& events). Wat soms lijkt als ‘gezellig kletsen’ is voor mij de manier om nog meer informatie los te krijgen. Over wensen, bijzonderheden en het stiekeme ideaalplaatje dat vaak net buiten budget valt… Hoe tof is het dan als het tóch lukt J Creativiteit is een must in dit vak. Net als soms een beetje brutaal zijn en de kaarten op tafel leggen bij de toeleveranciers en vragen of het toch echt niet mogelijk is.

Around the world in Nederland.
Van steden tot uithoeken…als (wedding)planner en styliste kom je écht overal. Tuurlijk, je komt in wijken waar televisieprogramma’s over gemaakt zijn maar het vakantiegevoel bekruipt me minstens zo vaak. Op het strand in Lemmer of in een prachtig bos (Landgoed Lemferdinge) een romantische setting creëren, genieten van de rode ondergaande zon  en achter de schermen en stiekem dansje wagen en proosten met de andere leveranciers omdat het toch maar weer mooi gelukt is. Friesland heeft de mooiste zonsondergang overigens 😉

Klaar ben ik nog lang niet want hoewel weddingplanner zijn niet een meisjesdroom was, geniet en droom ik volop!

Dream big!

Wie weet komt er over een jaar weer een blog online.

Het vijf jarig jubileum is immers pas echt een reden om gene opzij te zetten en gewoon maar te gaan schrijven.