6 maanden Jil's Weddings & Events

De Bult.
In februari had ik een ‘coronabruiloft’. Ongelooflijk dat dat een woord is maar we hadden er allemaal mee te dealen en dit bruidspaar wilde elkaar ontzettend graag het ja-woord geven. Via Buitengoed Fredeshiem kwam ik met het bruidspaar in contact. Deze locatie ligt in de bossen in De Bult. Een prachtig gebied bij de grens van Overijssel en Friesland. Voor mij was het een ‘thuiswedstrijd’ vanuit Willemsoord

Droomplaatje.
In februari hou je er rekening mee dat het geen buitenbruiloft wordt maar we werden wel enorm verrast met prachtig winterweer. Sneeuw, veel sneeuw! Hét droomplaatje voor een winterse bruiloft natuurlijk. Ook erg goed voor de foto’s. Fijn, fijn, fijn…. Soms pakt het nog nét een beetje beter uit dan gehoopt/ gepland.

Bruiloft styling.
Ik mocht voor het bruidspaar de styling verzorgen en ik was ceremoniemeester. Een leuke én handige combinatie. Op deze manier kan ik veel styling materialen hergebruiken. Ik moet er immers zelf mee sjouwen in plaats van iemand anders dit laten doen 😉 Hoe fijn is het daarnaast om de styling uit te besteden. Ook voor je vrienden/familie want er zit nu eenmaal veel tijd in. Eerst natuurlijk het totaalplaatje uitzoeken om vervolgens alle materialen te bestellen/huren/maken. Op de dag zelf moet alles gereed gemaakt worden maar natuurlijk ook weer opgeruimd worden. You do the math 😉

Ceremoniemeester.
Tijdens de ceremonie was er een livestream met gasten van over de hele wereld. Heel bijzonder. De bruid komt uit Australië namelijk met een Aziatische achtergrond. In de meeste gevallen werk ik samen met ‘vaste’ partners. Of laat ik zeggen: voorkeurs-partners. Gewoon omdat ik uit ervaring weet dat het dan goed komt én omdat het fijn samenwerken is. Zo belangrijk! Dan weet je zeker, dat wat er ook gebeurd, je altijd samen tot een snelle oplossing komt. Vaak niet nodig, wel goed om te weten (voor mijn nachtrust). Ja, ook als ceremoniemeester geef ik veel tips over de planning van jullie dag en over goede partners. Part of the package zeg maar.

Overijssel.
Voor de styling heb ik gebruik gemaakt van droogbloemen (waaronder natuurlijk pampasgras) en veel eucalyptus. Dit paste prachtig bij het rieten dak van de trouwkapel op Buitengoed Fredeshiem. Royaal gebruik van kaarslicht ben ik altijd een groot fan van (ja, ook overdag!) dus dat ontbrak nu ook niet. De trouwkapel bestond van voor tot achter uit ramen waardoor we uitkeken op het witte winterse plaatje buiten. Kraakheldere sneeuw, zon, sporen van konijnen & reeën en stilte. De natuur op z’n mooist. Je waande je in buitenlandse sferen terwijl we toch echt gewoon in een klein dorpje in Overijssel waren. Ook dat kan ik als weddingplanner voor jullie betekenen: het zoeken van dé locatie voor jullie grote dag!