paraplu's bruiloft

6 maanden Jil's Weddings & Events

Trouwlocatie Friesland.
Zoek op Google naar Landgoed Friesland en het prachtige Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag is een van de eersten die omhoog komt.  Dit 5 sterren hotel gelegen in bossen ligt in de buurt van Drachten en biedt het totale plaatje. Golfen, health & spa, meeting & events en dus ook: trouwen! Zij geven zelf aan een unieke trouwlocatie in Friesland te zijn en dat kan ik alleen maar beamen.

Stromende regen.
Daarmee begon de dag. En zo eindigde de nacht voorafgaand ook. Uren stromende regen gehad en we zaten er nog midden in. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik schrok toen ik het terrein zag. Zo veel water, overal! Natuurlijk hou je met veel scenario’s rekening als je als weddingplanner aan de slag gaat maar deze hoeveelheid water zag ik niet aankomen. Jas aan, m’n bus uitladen en ondertussen het styling plan in je hoofd aanpassen. En eerlijk, dan is het ook zo opgelost. Dit soort situaties zijn ontzettend goed voor je creativiteit en eigenlijk ook super leuk! Zonder een beetje spanning zou het saai zijn immers.

Ceremoniemeester.
De bruid & bruidegom hadden hun first look moment pas in de kerk. De bruid kon vanaf haar suite alle gasten zien arriveren en zag haar bruidegom en hun kinderen ook al rondlopen en genieten op het landgoed. En dan komen de zenuwen naar boven. Logisch! Ik kreeg een telefoontje of ik even bij haar langs wilde lopen. Het is fijn om op de dag zelf te merken dat je écht iets kunt betekenen voor het bruidspaar. Soms zit dat in kleine dingen.

Buiten bruiloft.

Door corona waren we genoodzaakt de bruiloft buiten te laten plaatsvinden. Dus ook de receptie en het diner. Dit paste gelukkig prima bij de wensen van het bruidspaar. Landgoed Lauswolt had een prachtige pop-up bistro gecreëerd en deze was speciaal voor R&W en hun gasten gereserveerd voor deze dag. De serene rust op dit Friese landgoed had direct zijn uitwerking op alle gasten. Geen stress over al het water, natte schoenen en vieze jurken. Genieten en ontspannen!

Kaplaarzen.
De ceremonie vond plaats in de Hippolythuskerk in Olterterp. En waarom zou je dit met de auto doen als er een prachtige, korte, wandelroute naartoe loopt? 30 paar kaplaarzen met naam (en dus de juiste schoenmaat) stonden klaar voor alle gasten. Maar er stond ook een touringcar klaar. Trust me: buienradar kun je niét vertrouwen! Helaas bleek de touringcar nodig voor de heen- en terugreis van en naar de kerk. De kaplaarzen zijn ’s avonds overigens allemaal meegenomen door de gasten. Dat is nog eens een reminder aan een buitenbruiloft 😉

Classic.
Modern, beach, vintage, boho, industrial, Ibiza… thema’s die je de laatste jaren veel voorbij ziet komen. R&W kozen voor klassiek. Fantastisch! Denk aan een Jaguar MK 7, rozen, gipskruid, wit, kant, strijkkwartet en parels. Zie je het voor je? Het was prachtig! Trouwens, als je aan de slag gaat met de styling van je bruiloft is mijn tip: maak een moodboard. Verzamel foto’s van wat je mooi vindt. Zo kom je samen tot een plaatje dat bij jullie beide past en een foto zegt meer dan…. Nou ja. Mijn ervaring is namelijk dat we niet allemaal hetzelfde plaatje hebben bij ‘vintage’ ;).

Paraplu's bruiloft

paraplu's bruiloft